Dagens bästa kommentarDagens bästa kommentar kommer från grabbarnas grillkväll. M utbrister, talandes i telefonen och med Dexter (?) nedanför fötterna: "Hörrni, vad gnager hunden på? Jag tror det är en råtta eller nåt?!!!!" Till saken hör att Dexter har en liten mani att gnaga bort snön under tassarna, Diesel likaså (se bild). Detta var alltså råttan. Dexters egen tass. 

Annars har kvällen förflutit med grabbmiddag (och så jag) och grillen har haft 2009-premiär. Grabbarnas tidsplanering sprack emellertid, men middagen bjöd på många skratt, lite hockeprat och god mat.

 

Jag har idag fortsatt utforska kameran, testat lite och lekt paparazzi.


Junior genom fönstret

Jag har liksom Terese börjat drömma mig bort mot sommarens glada dagar och utemöbler, och denna spaghetti-solstol (dock i en annan färg) skulle jag mer än gärna vilja ha oppa berget. Farmors blåa spaghetti-stol från 60-talet finns kvar på gården och vill gärna ha sällskap, dock kanske en med lite mindre rost...  Tro det eller ej, men den är otroligt härlig att sitta i, håller sig lätt ren och behöver ingen dyna. På ovannämnda hemsida kan man tävla om en spaghettisolstol och jag har haft snälla vänner och sambo som ställt upp och lånat ut både mailadress och telefonnummer så att jag fått några fler chanser att vinna. Tack underbara ni! Så håll nu tummar och tassar, en retrostol oppa berget passar, jag lovar!!   


Ännu bättreCyberphoto.se steg nyss ännu mer i mina ögon. Pappa frågade om jag fått någon godis i mitt kamera-paketet och jag sprang genast och kollade. Ska man charma mitt hjärta lite extra, så gör det gärna med lite godis. Cyberphoto verkar kunna det här med att charma. I paketet låg min favoritchoklad som jag hade när jag var liten. Jag bugar och bockar!  

Canon eos 40d oppa bergetÄntligen har den landat, Canon EOS 40D. And I love it. Min gamla, Canon EOS 300D har blivit alltmer seg, ofokuserad och har tjorvat titt som tätt. Jag har med andra ord växt ur den. Till sist blev alltså frustrationen och längtan efter en bättre prestanda alltför stor, och därmed inhandlades denna skönhet på cyberphoto.se. Någon dag senare i mina händer. Oerhört snabbt och snyggt jobbat posten och cyberphoto! Det är jag tacksam över. Därmed kan helgen bli i kamerans och fotograferingens tecken! Och vem får äran att bli premiär-modell?


Dexter så klart! Har ni sett honom förut?

Note: Kom ihåg batteriet, beställ ny kamera


Eskil

Så kom Jenny hit i eftermiddags rustad til tänderna med kläder, hundgodis, kamera, objektiv, hundar osv. Jag kom direkt från praktiken, stressad över att det underbara solskenet skulle hinna försvinna. Dock hade Jenny  glömt batteriet, och jag, jag har en seg kamera som snart ger upp. Men några bilder hann vi med, vissa bättre än andra som vanligt. Och när skärpan är bra är motivet galet, och tvärtom då såklart. Men jag antar att det är det fotografering går ut på?

Motivet denna gång var bröderna bus med far och tanken var att få några enhetliga bilder till bröderna D:s hemsida som är så mallbaserad att det är svårt att få som man vill. Men den är gratis, Och emellanåt ganska kul att fixa och trixa med. Fast fruktansvärt frustrerande när den inte går att få som man vill, både estetiskt och i "cyberville". Vi är inte riktigt nöjda än, men tids nog kommer hemsidan till en dator nära dig...


Eskil  (Hjortronmyrens Mel Gibson)

Fel sak på fel plats alà Maria


Jag surfade nyss in på fototriss och denna veckas tema var fel sak på fel plats. När jag letade lite i min bildbank hittade jag denna passande bildserie. De är inte tagna av mig utan min kära pappa, varav jag inte kan vara med i just fototriss utmaning där bilderna ska vara tagna av mig. Men jag minns, jag ler och längtar lite till sommar, sol, värme och Iggejaur (utan bräms och myggor).

Nu: testing av mammas skidor oppa berget  tillsammans med en lösspringande Dexter. Önska mig lycka till, kan nog behövas...

Trevlig helg!


Oppa bergetSakta sakta börjar jag vakna till liv efter en mörk dvala under vinterns solfattiga månader. Idag är det -12 °C och ett fantastiskt  vinterlandskap breder ut sig. På bilden ovan skiner solen, snön glittrar och älgen har spatserat över ängen. Jag känner mig tacksam och lycklig över att vi bor där vi bor. Här kan jag andas. Här är jag hemma.


  

Vips!Vips var det lättare att ta kort inomhus! Pappas nya (?) objektiv som numera huserar oppa berget är lite mer ljuskänsligt och jag gillar det mjuka ljuset bilderna ofta får.Tyvärr är det ingen zoom men på fasta föremål som inte ska någonstans fungerar det ändå finfint och jag kan experimentera mig fram lite. Nu när vi går mot lite ljusare tider känner jag mig alltmer tillfreds med ljustillgången och med ett lite ljuskänsligare objektiv går det att ta på lite mer rörliga objekt om man är lite snabb. Jag funderar om Hacke Hackspett ska få bli föremål för en liten fotostudie någon dag framöver. Jag är väl inte vidare förtjust i att Hacke äter sig mätt hos oss, jag kommer väldigt väl ihåg i somras när Hacke och frugan hade ungar i björken som ligger farligt nära sovrumsfönstret. Till er som inte har hört hackspettsungar ljuda en tidig morgon säger jag bara grattis, lyckliga er. Jag kommer också mycket väl ihåg när Hacke Hackspett ljudligt och intensivt hackade på elstolpen så att det klingade tidigt tidigt på en söndagmorgon. Eller när... ja ni förstår. Hacke är med andra ord en intensiv och en duktig hackspett som inte är så lätt att bli av med. Som dessutom är fridlyst. Därmed inte sagt att jag inte kan använda mig av en liten fotostudie, något ska jag väl ha tillbaka för all leda Hacke givit mig.  

Glad alla hjärtans dag!


Vildsvinet Gruff - en vän i nöden

Jag har fått låna ett lite ljuskänsligare objektiv av min far vilket jag idag har testat mig fram med. Tyvärr är det ingen zoom på det, men det är lite lättare att ta inomhusbilder med det. Dexter är ett allmänt tacksamt testobjekt när det gäller fotografering som synes och idag fick han och vännen Gruff ställa upp. Kanske inte så frivilligt men ändå. Här tror han dessutom att det ska bli kloklippning då jag lagt fram grejorna på bordet. Stackars hund, det är tur att han har Gruff vid sin sida. 


Snöyra

Här hemma yr snön som om den aldrig gjort annat, det är -15 °C ute och snön är lätt och följsam. Gårdagen spenderades med mamma (och ett ögonblick med Jonas också) i Jokkmokk  på marknaden, -23 °C och även där något lätt snöfall. Men kläder och ett gott humör gör susen och varken jag eller mamma frös speciellt mycket. Vi hade även tur med toalett, lite varmt gratis-kaffe och värme då min ena moster, moster Sola, stod inne i västra skolan och sålde hantverk tillsammans med sin ekonomiska förening. Hon gick sedan en liten sväng med oss och det är alltid lika roligt att träffa allt folk som tror att mamma är moster Sola (alt Kerstin) eller tvärtom.

Jonas, som åkte med Mats och Henrik redan på fredagen, hade även han byltat på sig, även om jag hörde viskas om att Jonas, i -30 ° på väg till en fest varken haft långkallingar, täckisar eller de varma skoterskorna på sig... 

Marknaden rymde mycket folk, fina grejer och jag passade på att bl a investera i bl a några fler jägar/ullsockar. Jag äter sockar verkar det som och behöver ett lager. Precis som min far...
Jenny har fått bli min personliga experimenterare som tack för att hon var hundvakt där uppdraget är att testa näver/ullsulor  som sedan ska utvärderas. Jag hittade även ett par fina örhängen och idag har jag i ren frustration försökt att ta kort på dem. Under nyår lovade jag mig själv att försöka bli bättre på att ta inomhuskort. Men idag var det nära att löftet, kameran och örhängena var ett minne blott. Klart är att örhängena blänker och klart att de speglar precis allt. Nedan visas det enda kort som gick att göra något någorlunda med iallafall. Men örhängena är fina och jag är nöjd med mitt inköp iallafall trots att de inte var så fotograferingsvänliga.

Tisdagstema MjukUnder dagens promenad i skogen hittade jag fågeldun i snön, nerstappat och fastfruset  mitt  i skoterspåret. Passande både till den rådande debatten kring dunindustrin men även till dagens tisdagstema mjuk. Dock vet jag inte vilken fågel det tillhör, någon som vet??


Fototriss "så här ser det ut där jag är idag"

Denna veckas fototriss representerar "så här ser det ut där jag är idag" och oppa bergåsa är det underbart väder, lagomt kallt (-5°C), snön glittrar och solen strålar som synes. Nu börjar vi äntligen gå mot ljusare tider!    

RSS 2.0