SpårpremiärSå var årets spårpremiär äntligen här och jag och Fia la ett viltspår på förmiddagen en bit ovanför oss. Lite snö på sina ställen men inget som störde speciellt mycket.

Det är alltid en ära och läcker upplevelse att följa med Fia och Chappe i skogen. Fia i kjol och stövlar och Chappe´s energi, fokusering och lust i spåret är en fröjd att se. Det är bara att konstatera, Chappe är outstanding. Han fixade spåret galant och Fia kunde to m stoppa honom, be honom sätta sig ned och sedan fortsätta igen. Han var nogrann och om han någon gång tappade spåret jobbade han suveränt tills han hittade det igen, berömvärt!

Dexter fick från början nosa till sig uppsparken och började väldigt bra, men efter några meter vek han av från spåret och skulle markera nåt träd. Inte tolererbart och väldigt onödigt, varav jag sa ifrån ordentligt. Detta nonchalanta beteende var lite mot det han hade under anlagsprovet vilket jag inte accepterar. Lite tydligare ramar och mer fokuserad på uppgiften är önskvärt varav det ligger på mitt ansvar att få honom dit. Därefter fick han gå sida tillbaka till uppsparken och sedan börja om från början med lite tydligare anvisning och riktat mot vad det är han egentligen ska göra. Efter det gick han tydligt och klart på spåret med mycket beröm, fortfarande lite omständig ibland, men denna gång mer fokuserad och jobbade på mycket bra. Klart godkänt! Det är så kul att se när de jobbar och får mental aktivering såväl som fysisk och hur nöjda och stolta de blir när när de löst sin uppgift och kommer fram till belöningen (klöven). Stolta hundar och mattar med andra ord!       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0