SyrafärgningUnder påsken har vi hunnit med att kursa i Iggejaur. Moster Sola (se bilden) var kursledare och visade hur man kan syrafärga på ett kul och enkelt sätt i micron. Bildkollaget ovan visar hur man kan syrafärga fotlappar i ull.

Tyvärr vill inte bildstorleken gå min väg idag, därför kan det vara lite svårt att se vad som står. Kortfattat är det iallafall 1,5 l fingervamt vatten, 20 ml ättika och 2 krm färgpigment som röres samman. Fotlappen i ull ska vara tvättad innan den knölas ned i färgbadet. Ovanpå fotlappen läggs en tyngd, här ett fat. Sedan åker locket på och allt åker in i micron 3 x 3 min. Om man vill ha lite olika färger på fotlappen gör man bara ett nytt färgbad. Överskottsfärg tvättas bort och fotlappen hängs upp för att torka. Fotlappen kan sedan användas till vad man vill, ex kudde, tavla osv.

Lite garn hann vi också med att färga, bl a med omknytningar (för att få olika färger på garnet). Resultatet visas nedan.  


En koncentrerad kursledare

 
Riktigt härliga färgpigment!


Kommentarer
Postat av: Sanna

hej maria!

vilken fin blogg:)

hu är läget med dig?

hur går plugget!

hoppas allt är bra!

kram sanna

2009-04-14 @ 22:37:06
URL: http://sannasofiajohansson.blogg.se/
Postat av: Kathleen

Så fint!! Vad roligt att göra något sånt som bryter av det eviga pluggandet! Hur går det förresten för dig med skriveriet? Pratade med Frida och Denice förra veckan och de skulle vara klara 18 maj tyckte jag de sa, de var lite stressade då de fått en ny handledare helt plötsligt...

Idag kommer Annette o Veronika hit så vi ska grupparbeta, en power point som ska göras klar och så förbereda redovisning. Saknar dig! Kramen

2009-04-15 @ 07:11:23
URL: http://www.lindarna.net
Postat av: Moster Sola

Omknytningar skall det stå i stället för ångknytningar.

Kram Moster Sola

2009-04-16 @ 08:05:55
Postat av: Fia

Dags att spåra snrt?Killarna måste få busa snart, det var så länge sedan!!!

2009-04-22 @ 11:59:18
URL: http://fiasfunderingar.blogg.se/
Postat av: Fia

Kämpa på!! Det kommer gå alldeles utmärkt med uppsatsen!2009-04-24 @ 07:06:51
URL: http://fiasfunderingar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0